LeBron čeka sina u NBA ligi - Kladionice već odredile koeficijente gdje će igrati skupa

Zajedno od 2024. godine

LeBron čeka sina u NBA ligi - Kladionice već odredile koeficijente gdje će igrati skupa

M. Šljivak

Zvijezda Los Angeles Lakersa LeBron James (38) ima jasan plan za budućnost. On želi zaigrati u istom timu sa sinom Bronnyjem i to bi se moglo desiti u sezoni 2024/2025 koja bi trebala biti posljednja u njegovoj velikoj karijeri.

LeBron James najbolji je strijelac u historiji NBA lige i jedan od najboljih igrača koji su se ikad pojavili. LBJ je u proteklih 20 godina radio istinska čuda na parketu i postao je ikona lige.

Aktuelni košarkaš Los Angeles Lakersa krajem godine će proslaviti 39. rođendan. Iako je vrhunski spreman jasno je da se njegova karijera bliži kraju i vjerovatno ćemo ga u narednoj sezoni posljednji put gledati u dresu Lakersa.

James ima jasan plan za kraj karijere. On želi jednu sezonu odigrati sa sinom Bronnyjem koji će biti dostupan NBA timovima već nakon sezone 2024/2025, ako se odluči za izlazak na draft.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CkBs5GXP307/[/instagram]

Bronny je završio srednju školu i naredne sezone igrat će na univerzitetu Južna Kalifornija (USC). To bi mu mogla biti prva i posljednja koledž sezona zbog jasnog plana kojeg ima otac, a to je zajednička sezona u NBA ligi.

Oglasi

Tako bi LeBron sa sinom mogao u sezoni 2024/2025 nositi dres istog kluba. Američke kladionice odredile su kvote i izdvojile su procentualno timove koji imaju najveće šanse da dovedu oca i sina u svoje redove.

Najveće šanse imaju Houston Rocketsi i Charlotte Hornetsi. Njima se daje 9.5 posto šansi da dovedu Jamesove u svoje redove, a zatim slijede Detroit Pistonsi s 9.1 posto.

Tu su čak i Los Angeles Lakersi sa 6.3 posto šansi, a ovaj tim je tu zbog činjenice da LBJ može birati hoće li u toj sezoni nositi dres ovog kluba ili će isprobati tržište.

Ove sezone James je s Lakersima sezonu završio u finalu Zapadne konferencije gdje su pometeni s 4-0 u seriji od Denver Nuggetsa.

Podsjetimo, LeBron James je stigao u NBA ligu kao prvi pik NBA drafta 2003. godine. Bio je to jedan od najjačih draftova u historiji najjače košarkaše lige svijeta.

U karijeri je pored Lakersa igrao za Cleveland Cavalierse, kojima je dao pola života, te Miami Heat. Vlasnik je četiri NBA prstena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi