LeBron James MVP regularnog dijela sezone

Po treći put u karijeri

LeBron James MVP regularnog dijela sezone

Adnan Beganović

Košarkaš Miami Heata, LeBron James, izabran je po treći put u svojoj karijeri za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige.

Iako odluka još nije službena u javnost je procurila informacija da je James izabran za najkorisnije igrača lige, a nagrada će mu biti dodijeljena prije sutrašnjeg prvog susreta polufinala Istočne konferencije u kojem će njegov Miami snage odmjeriti sa Indianom.

James je tako došao do treće titule MVP-a regularnog dijela sezone, a prije njega samo sedmorica igrača su najmanje tri puta osvojili ovu prestižnu nagradu.

Kareem Abdul-Jabbar je šet puta bio MVP regularnog dijela sezone, Michael Jordan i Bill Russell su po pet buta bili najkorisniji igrači, Wilt Chamberlain četiri, dok po tri prestižne titule imaju Larry Bird, Magic Johnson i Moses Malone.

U regulanom dijelu sezone James je prosječno postizao 27.1 poen, imao je u prosjeku 7.9 skokova i 6.2 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.