LeBron James oborio rekord NBA lige

Šesti uzastopni susret sa 30 ili više poena

LeBron James oborio rekord NBA lige

Košarkaš aktuelnih prvaka NBA lige i jedan od najboljih igrača današnjice, LeBron James, sinoć je na domaćem terenu protiv ekipe Portland Trailblazersa postigao 30 poena, a to mu je šesti uzastopni susret da je postigao 30 ili više poena, čime je oborio rekord lige. 

James je prvi igrač u historiji lige kojem je to pošlo za rukom šest utakmica zaredom, a prije njega su rekord dijelili Moses Malone i Adrian Dantley, koji su 30 i više poena ubacili u pet uzastopnih susreta, prenose mediji. 

 

"Nemam riječi, upisati se u knjigu rekorda s takvom statistikom je sjajno. Prije mene je igralo mnogo odličnih košarkaša i nevjerovatno je da sam uspio oboriti jedan takav rekord", kazao je košarkaš Miamija.

 

Miami je savladao Portland sa 117:104, a James je imao 60-postotni šut iz igre.

 

"Zbog toga je najbolji u tom sportu", kazao je nakon susreta trener Miamija Erik Spoelstra. 

 

Branioci naslova čvrsto drže prvo mjesto istočne konferencije s 35 pobjeda i 14 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.