Lebron James: Više se ne namjeravam natezati s Trumpom
Foto: EPA

Najbolji košarkaš današnjice opet se oglasio o odnosu s predsjednikom

Lebron James: Više se ne namjeravam natezati s Trumpom

Lebron James, aktualni NBA prvaks Los Angeles Lakersima i jedan od  siguro najboljih košarkaša u povijesti posljednjih nekoliko mjeseci postao je jedan od glavnih društvenih aktivista među poznatima u SAD-u

Pokrenuo je kampanju "More Than A Vote" u kojoj je animirao ljude da izađu na predsjedničke izbore i na njima izraze nezadovoljstvo socijalnom situacijom u državi. Zbog toga se često našao na meti osoba s druge strane političkog spektra, pa tako i predsjednika Donalda Trumpa.

Iako je ranijih godina u više navrata izjavio divljenje prema Jamesu kao osobi i igraču, Trump ga je nedavno nazvao 'prljavim glasnikom demokrata' i hejterom.

James mu u nekoliko navrata nije ostao dužan, dapače, ali je u razgovoru za The New York Times dao do znanja kako se više ne planira s Trumpom obračunavati putem medija i društvenih mreža.

"Ne želim se natezati više s ljudima, a posebno s tim tipom. Želimo promjene, želimo bolje za svoje zajednice. Često se o tome priča, ali mislim kako sada uistinu imamo šansu nešto i poduzeti. Govorili smo o rasizmu i policijskoj brutalnosti. Puno toga se dogodilo, a sve kako bi se ljude obeshrabrilo da se aktiviraju i glasaju. Zato moramo podizati svijest i educirati ljude", rekao je James.

Top Komentari

Edin Merlin
Kad policija ubije nekog narko dilera i uličnog gangstera koji je prijetnja po svakoga,onda se ovaj samoprozvani "goat" javi da protestuje. A kad nekom crncu treba pomoći da se skloni sa ulice tad se ušuti ko kakva čkapi.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi