Lee i Gordon u Split, Dixon iz Zadra

Promjene u hrvatskim NLB ligašima

Lee i Gordon u Split, Dixon iz Zadra

Pred vikend u Split je stigao prvi od dva Amerikanca koji će pojačati “žute” pred najvažnije utakmica u hrvatskom prvenstvu, ali i finišu NLB lige gdje bivši trostruki prvak Evrope još uvijek nije osigurao opstanak i miru završnicu sezone.

Michael Lee dvadesetdvogidšnji krilni centar sa Splitom će potpisati ugovor nakon što krajem mjeseca prođe ljekarske pregleda. Lee je sezonu počeo u franscuskom Cholet Basketu, ali je zbog povrede odigrao samo jednu utakmicu.

Nakon pojačanja pod košem, Split je na poziciju playmakera i beka šutera doveo još jednog Amerikanca, 190cm visokog Jamon Lucas Gordona.

Gordon je koledž karijeru proveo na Virginia Tech univerzitetu pod palicom legandarnog Bobby Knighta, a u Evropu je stigao u 2000. godini, kada je potpisao za tursku Antaliju. Ovu sezonu počeo je u Trikali u Grčkoj, nastavio u Kelnu, a sada će sreću okušati u Splitu.

Za razliku od Splita koji u svoje redove dovodi Amerikance, susjedi iz Zadra ća jednog, zbog neposluha, poslati kući. Malik Dixon nije se pojavio na okupljanju ekipe pred polazak za Istanbul gdje Zadar igra veoma važnu utakmicu u Eurocupu protiv Turk Telekoma. Po izvještaju koji stiže iz kluba, Dixon je učinio to u znak protesta zbog neisplaćenih plata i pored toga što je on jedan od najredovnije plaćenih igrača hrvatskog prvaka.

“Dixon tvrdi kako je to učinio jer mu nije isplaćena plaća, no to ne odgovara istini. On je jedan od najredovitije plaćenih igrača, usprkos svim njegovim problemima kako sa zdravljem tako i neposluhom. Sve smo do sada otrpjeli, ali ovo više ne možemo. Dixon je pod suspenzijom i tijekom tjedna ćemo raskinuti ugovor s njim na njegovu štetu. Sportski direktor Giuseppe Gierga i trener Denis Pleslić dobili su zadatak da što prije nađu zamjenu koja će zaigrati na njegovoj poziciji.”, rekao je predsjednik KK Zadar Kristijan Magaš.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.