Leon Powe u Crvenoj Zvezdi?

Leon Powe u Crvenoj Zvezdi?

Midhat Šljivak

Košarkaš Memphis Grizzliesa Leon Powe blizu je potpisao ugovora sa Crvenom Zvezdom Beograd.

Trener Zvezde Svetislav Pešić traži stranca za pokrivanje pozicije krilnog centra, a upravo je Powe najbliži dresu Zvezde za narednu sezonu, posebno nakon to je propao dogovor oko angažmana još jednog NBA igrača Troya Murphya.

Leon Powe (203cm 27god.) bio je prvak NBA lige 2008. godine sa Boston Celticsima gdje je imao značajnu minutažu, a pored Bostona i Memphisa, Powe je još nastupao i za Cleveland. Prošle sezone je imao tešku povredu koljena koja ga je koštala višemjesečne pauze, a u dosadašnjoj NBA karijeri Powe je na prosjecima 6.2 poena i 3.8 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti