Košarkaš Miamija odbio kleknuti tokom američke himne

Pred meč s Bostonom

Košarkaš Miamija odbio kleknuti tokom američke himne

M. Šljivak

Košarkaš Miami Heata Meyers Leonard odbio je da klekne tokom intoniranja američke himne pred meč protiv Bostona.

Dok su ostali igrači klečali, Leonard je stajao i sa rukom na srcu je slušao himnu.

Iako je njegov potez razbijesnio mnoge on se na kraju oglasio i objasnio je zašto je stajao:

"Stojim. Stojim za muškarce i žene, kao i moj brat koji je služio ovoj zemlji. Stojim protiv nasilja i nemira u Washingtonu. Stojim u ime solidarnosti sa svojim saigaračima i braćom. Stojim protiv fantatizma, rasizma i mržnje. Stojim za nadu da će naša zemlja jednog dana prestati da koristi razlike da nas podijeli i vidi da naša srce mogu danas ujedine. Stojim sa lljubavlju u srcu za sve", poručio je Leonard.

Leonard je sinoć ubacio devet poena, a ove sezone je na prosjeku od 4.5 poena po meču.

Top Komentari

realno_govoreci
Zašto ne kleče zbog ubistva hiljade nedužnih u Palestini.Zašto ne kleče zbog ljudi čija je zemlja silom oduzeta i na Google kartama izbrisana .Zašto ne kleče zbog Ujgura koji bivaju ubijani na najbrutalnije načine.Zašto kleče zašto kleče????????? Decenijama se čine najveće moguće nepravde širom svijeta izazvane od onih koji se kunu u demokratiju a ostatak svijeta samo gleda i suosjeća se kao što je bilo sa Bosnom. Ne,nema ovo veze ljudstvom jer da ima klečalo bi se zbog svakog vida nepravde ma gdje god bio!!!
9 1
Humac
Klečanje,za što?Što Tramp kao Fidel želi Trampoluciju?Koliko su agresivni ti prodemokrati kad se neko ne slaže sa njihovim oktroiranim mišljenjenjem.Zašto javno ne kažu da je veća hajka na Crnce bila za vrijeme demokrata Obame i više ih je ubijeno nego za Trumpa?Koji šupljaci!
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi