Lerić: U Širokom će biti neizvjesno

Danas starta Liga 6

Lerić: U Širokom će biti neizvjesno

Liga 6 koja je pred nama košarkašima Čapljine ali i njihovim vjernim navijačima nudi nastavak lijepih sportski događanja u njihovom gradu.

Za sada, svi oni kojima su srcu prirasli igrači Hrvoja Vlašića morat će se malo strpiti. Naime, Čapljinu raspored Lige 6 u 1. kolu vodi u Široki Brijeg. U ovom, košarkom inficiranom gradu, sati i minute se broje do početka Lige za šampiona BiH.

Odmah na početku razgovora za naš portal, Samir Lerić, nekadašnji reprezentativac naše zemlje, a sada alfa i omega ekipe iz Čapljine, približava nam atmosferu koja vlada na košarkaškom jugu.

"Ovdje je atmosfera u gradu, kada se igraju naše utakmice, zaista nevjerovatna. Dvorana je uvijek puna i sigurno će se tražiti karta više kada počne Liga 6. Naš tim je ovdje broj 1. Upravo prije nekoliko dana, kada je gostovala Bosna bilo je 1200 gledalaca a navijanje na tribinama zaista gromoglasno. Definitivno ćemo biti vruć teren za sve gostujuće ekipe u ligi koja je pred nama", pojašnjava nam Lerić, a odmah nakon tih rijeći nadovezuju se i razmišljana vezana za predstojeće gostovanje u Širokom Brijegu.

"Siguran sam da će biti neizvjesno do samoga kraja. Dat ćemo srce na terenu. Naravno, nije to zato što možda ima mnogo igrača koji nisu mogli proći u Širokom, pa sada u toj utakmici žele dokazati da su ih se Širokobriježani prerano otpisali. Mi ustvari i nemamo igrača koji su nekad igrali tamo, ovdje se radi o, pa ne možemo reći da je u pitanju hercegovački derbi, ali da se radi o velikom lokalnom derbiju, to da. Nadalje, naše utakmice su uvijek jako neizvjesne, to postaje već tradicionalno. Čapljina čak zna biti i veoma uspješna u tim utakmicama, prošle godine smo bili pobjednici u četvrtfinalnoj utakmici Kupa BiH. Dakle, sve pretpostavke da će gledaoci uživati neizvjesnom susretu su ispunjene, a ja tako zaista i mislim", ističe Lerić.

Kada je u pitanju tekuća sezona koja je za tim Čapljine veoma uspješna (učesnici final foura Kupa BiH, plasman u Ligu 6 op.a), ovaj iskusni prvotimac Čapljinaca ovako razmišlja.

"Ovako uspješna sezona za nas uopšte nije iznenađenje. Ovo je jedan nastavak uspješnih igara koje su počele još prije dvije godine. Tada čak nismo ni bili u prvoligaškom društvu. A onda smo napravili takav pomak koji je iznenadio i naše navijače ali i Upravu našeg kluba. Prošle godine smo igrali polufinale Kupa ali i polufinale prvenstva. Igramo dobro i uživamo u podršci grada ali i navijača. Vjerujemo da i ove godine možemo kreirati još iznenađenja", uvjeren je ovaj igrač koji na kraju razgovora govori i o novim igračima u redovima Čapljine.

"Neugodna povreda križnih ligamenata Krste Bjelice otvorila nam je prostora za pojačanja na poziciji četvorke. Najnovije pojačanje kao što je Filip Vukojević na poziciji krilnog centra bit će od velike pomoći kada je u pitanju rotacija igrača. Ne treba zaboraviti da ćemo igrati u ubrzanom ritmu tako da će i širina klupe doći do velikog izražaja", zaključio je Lerić.

1. kolo, Liga 6 (26 mart):
Igokea - Bosna ASA BH Telekom (19:00)
Široki TT Kabel - Čapljina Lasta (20:15)
Mladost - Borac Nektar (19:00)  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.