Liga 13: Široki - Spars na otvaranju, Bosna slobodna

Prve utakmice 25. oktobra

Liga 13: Široki - Spars na otvaranju, Bosna slobodna

Edmir Škorić

Prvo kolo Lige 13 prvenstva Bosne i Hercegovine na programu je 25. oktobra.

Liga 13 starta, dakle, za 10 dana i igrat će se do 31. marta naredne godine, a pet najboljih ekipa plasirat će se u Ligu 6 za prvaka BiH. U Ligi 6 priključit će im se Igokea, koja nastupa u ABA ligi.

Liga za prvaka na programu je od 28. marta do 28. aprila, a zatim će play-off igrait prve četvrtoplasirane ekipe. Polufinalni mečevi igrat će se na dvije, te finalni duel na tri pobjede.

U prvom kolu Lige 13 sastaju se Kakanj - HEO, Zrinjski - Varda, Čelik - Leotar, Građanski - Posušje, Mladost - Sloboda i Široki - Spars, a slobodna je sarajevska Bosna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.