Liga 6 i prolaz grupe na Balkanu imperativ

Dejan Parežanin za SportSport.ba

Liga 6 i prolaz grupe na Balkanu imperativ

Donedavni šef stručnog štaba sarajevske Bosne i nekadašnji igrač Studenata Dejan Parežanin ovih je dana završio čitav posao oko prelaska u novi klub.

Riječ je o Zrinjskom čije će košarkaše ovaj trener predvoditi u naredne dvije godine.

Jedna od opcija ovog mladog stručnjaka, koji je sa igračima Bosne u jednoj teškoj situaciji za sarajevski klub uspio dohvatiti prvo mjesto Lige 13 bila je povratak u Beograd. Međutim, koferi sportskog trenera, uvijek spremljeni, ovaj put su odnešeni na jug naše zemlje, tačnije u Mostar.

"Čim sam završio posao u Bosni, Zrinjski je nakon 5-6 dana stupio u kontakt sa mnom. Dogovor je išao jako brzo. Poklopili su se ciljevi ali i strategija koja je bila vrlo jasna. Košarka koju ja forsiram bila je interesantna za čelne ljude Zrinjskog tako da je ugovor sklopljen na obostrano zadovoljstvo", govori Parežanin za naš portal, te o pojačanjima koja bi mogla biti interesantna za njegovu novu ekipu kaže.

"Sada je rano da finaliziramo nove ugovore sa novim ili starim igračima ali nije rano da se krene sa kontaktima. Trenutno, direktor kluba Đidić i ja razmatramo ponude na tržištu, želimo da igrački dio zadovolji kriterijume koje mi očekujemo da bi te ključne pozicije zatvorili. Interesuje nas igračka ali i ljudska kvaliteta novih igrača u našem timu. Želimo vidjeti kod tih sportaša zaista želju i veliku volju za nastupima u Zrinjskom. U periodu do 15.07. planiramo da imamo 70 posto ekipe. Nakon toga uslijedile bi pripreme za domaću ali i Balkansku ligu. Kvaliteta ima, samo ga treba prepoznati", otkriva svoje planove za naredni period novi trener Zrinjskog, koji kao najveći problem vidi organizaciju trenažnog procesa.

"Ono što je problem kojeg ja vidim a direktno je vezan za rezultate Zrinjskog je taj da se srećemo sa problemom treniranja, odnosno brojnosti istih. Raspoloživost glavne dvorane i pratećih objekta je na jednom minimumu. Mi živimo u jednom vremenu gdje je improvizacija jako bitan faktor i moramo se snaći da bi imali jedan odgovarajući trenažni proces. Kada su u pitanju rezultatska očekivanja, ona su zasigurno za stepenici viša nego prethodne sezone. Ove godine to je ulazak u Ligu 6, uz jedan imperativ da se u Balkanskoj ligi prođe grupna faza", rekao je na kraju razgovora po preuzimanju pozicije trenera u KK Zrinjskom Dejan Parežanin. Ono što je sasvim sigurno, a to je, da ćemo poznavajući rad ovoga stručnjaka gledati jedan sasvim novi Zrinjski. Zrinjski sa izuzetno motivisanim igračima koji će njegovati jednu izuzetno brzu košarku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije