Liga 8 u dvorani “Mirza Delibašić”
Da li će bosanskohercegovačke ekipe uspjeti napuniti tribine Skenderije?

Zbogom maloj dvorani

Liga 8 u dvorani “Mirza Delibašić”

Nakon izvrsne sezone u NLB ligi u kojoj su osigurali povratak drugog bh. predstavnika u reginalno takmičenje u KK Bosna ASA BH Telecom povukli su još jedan dobar potez koji će obradovati sve navijače bordo tima.

Naime, “Studenti” su sve svoje domaće utakmice bh. prvenstva prijavili u dvorani “Mirza Delibašić” i ukoliko ne bude nekih nepredviđenih dešavanja, sarajevska košarkaška publika, za razliku od ranijih godina, ovaj put neće biti “ćušnuta” u Malu dvoranu Centra Skenderija.

Nikad bolje u NLB ligi
Iako je za “studente” sezona počela sumorno i sa nizom poraza, te već na samom početku sa finansijskim, ali i igračim deficitom, bh. predstavnik ove godine poravnao je svoj najbolji rezultat u regionalnoj ligi osvojivši solidno 7. mjesto na tabeli. Ovakav rezultat Bosna je ostvarila samo u sezoni 2005/06 kada se u Sarajevu igrao Final 8, a sličan uspjeh ostvarila je par godina ranije još i Sloboda Dita, ali u sezoni kada u ligi nisu učestvovali klubovi iz Srbije i Crne Gore.
Ovo je još jedan u nizu dokaza da se i u Hamze Hume 2 konačno zrelo razmišlja, ali i velika potvrda kvalitete domaćeg prvenstva za koje ove godine s pravom možemo reći da je mnogo zanimljivije od regionalne lige. Nakon godina u kojima smo na domaće prvenstvo gledali kao na nužno zlo, a utakmice se igrale samo “pro forme” konačno ćemo Široki, Igokeu, Slobodu, Zrinjski i druge bh. klubove u Sarajevu gledati na isti način kako gledamo Cibonu, Partizan, Zvezdu, Olimpiju…

U Hamze Hume 2 uradili su svoj dio, sada je na redu publika koja bi domaćem prvenstvu mogla i trebala vratiti sjaj koji zaslužuje.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.