Lillard i Nurkić briljirali u pobjedi nad Oklahomom
Foto: Twitter/Blazers

Sjajna partija bh. košarkaša

Lillard i Nurkić briljirali u pobjedi nad Oklahomom

Portland Trail Blazersi su u svom Moda Centru ugostili ekipu Oklahoma City Thundera, a domaći su na kraju, nošeni sjajnim Lillardom i Nurkićem slavili pobjedu rezultatom 103:99.

Od samog početka susreta se mogla gledati izuzetno zanimljiva utakmica, a košarkaši Portlanda su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 28:20.

U drugom periodu ipak nešto bolja igra Oklahome koja nekoliko minuta prije odlaska na odmor uspijeva stići i do izjednačenja.

Ipak, Blazersi predvođeni Nurkićem i Lillardom uspijevaju na poluvrijeme otići s prednošću od četiri poena. U prvom poluvremenu je sjajno funkcionisao "pick and roll" Nurkića i Lillarda, a bh. centar je na odmor otišao sa 15 poena na svom kontu.

Sjajna košarkaška predstava se gledala i u nastavku, a u drugoj polovini trećeg dijela Lillard vodi Portland do najubjedljivije prednosti na utakmici, od čak 17 poena razlike.

Četiri i pol minute prije kraja treće četvrtine Oklahoma je ostala i bez Carmela Anthonyja koji je isključen nakon faula nad Jusufom Nurkićem, iako mnogi smatraju da je odluka sudija da dosude "flagrant 2" prekršaj u ovoj situaciji bila prestroga.

Košarkaši Oklahome su se u posljednjem periodu pokušali vratiti u susret, a iako su u samom finišu uspjeli doći na samo minus dva, Portland je, ipak, riješio utakmicu u svoju korist.

Najefikasniji u ekipi Trail Blazersa je bio fantastični Damian Lillard koji je upisao 36 poena, pet skokova i 13 asistencija. Sjajnu partiju je pružio i Jusuf Nurkić koji je susret završio sa 25 postignutih poena, osam skokova, tri asistencije, tri ukradene lopte i dvije blokade. Bh. košarkaš je do 25 poena stigao uz 73.3% uspješnosti šuta iz igre. I CJ McCollum je odigrao dobar meč, te je postigao 22 poena.

Kada je u pitanju Oklahoma najefikasniji je bio Paul George sa 27 postignutih poena, dok je Russell Westbrook dodao 25 poena, uz šest skokova i devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi