Lillard: Nisu imali rješenje za Jusufa, vodio nas je do pobjede; Nurkić: Moram biti bolji!
Portland Trail Blazersi su trenutno šesti tim Zapadne konferencije NBA lige sa omjerom od 20 pobjeda i 15 poraza

Trail Blazersi slave

Lillard: Nisu imali rješenje za Jusufa, vodio nas je do pobjede; Nurkić: Moram biti bolji!

Midhat Šljivak

Portland Trail Blazersi su odličnom igrom savladali kao gosti NBA prvake Golden State Warriorse rezultatom 110:109.

Junak pobjede je bio Jusuf Nurkić koji je bio nezaustavljiv za igrače Warriorsa i na kraju je meč završio sa 27 poena i 12 skokova.

Damian Lillard je na kraju pogodio trojku za pobjedu na šest sekundi do kraja, ali prva zvijezda Trail Blazersa tvrdi da ih je Bosanska zvijer odvela do tirjuma.

"Nisu imali rješenje za Jusufa i odlučili smo često igrati na njega. Igrao je jako, završavao je dobro akcije, pogađao bacanja i bio je veoma agresivan. Vodio nas je do ove pobjede koja nam je bila veoma potrebna", istakao je Lillar.

Jusuf Nurkić je pred meč bio svjestan da nakon serije loših utakmica mora znatno bolje, što je večeras i napravio.

"Drago mi je što smo pobijedili. Imao sam ranije dosta grešaka, gubio sam lopte, promašivao zicere. Znao sam da moram biti bolji. Drago mi je zbog pobjede, to je sve što imam reći. Imao sam loših utakmica, znao sam da moram biti agresivniji", poručio je Nurkić.

Bh. košarkaš je na prosjeku od 14 poena i 10 skokova ove sezone u najjačoj ligi svijeta.

Top Komentari

Bulwyf
Nikad vise ruzne rijeci za tebe Juka, svaka cast sto ulazes u razvoj kosarke u BiH. Ti si nas ponos
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi