Lillard poput Stocktona: Nakon 17 godina srušio Rocketse
Foto: EPA

Nakon 17 godina

Lillard poput Stocktona: Nakon 17 godina srušio Rocketse

M. Šljivak

Damian Lillard, pogodio je sinoć trojku sa zvukom sirene za pobjedu Portlanda nad Houstonom 99:98.

Ovom pobjedom Portland je dobio seriju s Rocketsima (4:2), a Lillard je postavo prvi igrač nakon 17 godina, koji je donio prolaz šutem sa zvukom sirene.

Houston je bio žrtva sirene i 1997. godine. Tada je legendarni playmaker Utah Jazza, John Stockton, pogodio za pobjedu i prolaz u veliko finale tima iz Salt Lake Cityja, a 17 godina kasnije tim iz Texasa je ponovo poražen sa zvukom sirene. Lillard je pogodio preko Chandlera Parsonsa, te je poslao košarkaše Houstona na godišnji odmor.

Portland će tako zahvaljujući Lillardu igrati polufinale Zapadne konferencije, gdje ih čeka duel s pobjednikom serije San Antonio - Dallas, a rezultat je trenutno 3:3...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije