Lin zaustavio i aktuelne prvake

Knicksi bolji od Mavericksa

Lin zaustavio i aktuelne prvake

U prvoj večerašnjoj NBA utakmici New York je sa 104:97 bio bolji od aktuelnog prvaka Dallasa, uz novu fenomenalnu partiju Jeremya Lina.

Lin je u pobjedi Knicksa ugradio 28 poena i 14 asistencija, te je tako nastavio seriju senzacionalnih igara, koje su pomogle njegovoj ekipi da prekine niz od šest uzastopnih pobjeda Mavericksa.

S druge strane, u dresu aktuelnih prvaka, briljirao je Nijemac Dirk Nowizki sa 34 poena, ali ni njegov najbolji učinak ove sezone nije pomogao Dallasu da izbjegne poraz.

Linu su u dresu New Yorka ponogli J. R. Smith sa 14 poena i deset skokova, dok je Tyson Chandler pridodao 14 poena, uz također deset skokova.

Kod poraženih sem Nowitkog vrijedilo je istaći još samo Shawna Mariona sa 14 poena i Jasona Terrya sa poenom manje. To je bilo ipak nedovoljno da se zaustave Knicksi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.