Lior Eliyahu odlazi u mirovinu

Slavni izraelski košarkaš

Lior Eliyahu odlazi u mirovinu

Jedan od najboljih izraelskih košarkaša svih vremena Lior Eliyahu najvjerojatnije će prestati s aktivnim igranjem košarke.

Nekada sjajni krilni centar Maccabija i izraelske reprezentacije ovih dana će donijeti odluku o nastavku karijere, a kako piše Israelhayom, najbliži je odluci da se umirovi. 

Sada već 35-godišnji Eliyahu u ovoj sezoni ja nastupao za Maccabi Ashdod za koji je bilježio 9,2 koša po utakmici, 7 skokova i 3,7 asistencija prosječno po susretu. Karijeru je počeo u Galil Elyonu odakle je otišao u Maccabi Tel Aviv u kojem je zaradio status klupske legende. 

U sezoni 2009-2010. potpisao je bogati ugovor s Cajom Laboral no priče su govorile da su tadašnji treninzi Duška Ivanovića koji je i tada vodio momčad iz Vitorije bili prenaporni za Eliyahua koji se nakon samo jedne sezone vratio u Tel Aviv. Od 2013. do 2019. godine nastupao je za Hapoel Jerusalem iz kojeg je otišao u Ashdod. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi