Novi šok za svijet košarke: Poznati trener preminuo u 46. godini

Sve mu je bilo jasno nakon posjete doktorima

Novi šok za svijet košarke: Poznati trener preminuo u 46. godini

S. Mlaćo

Košarkaški svijet još uvijek je u šoku nakon smrti srbijanskog trenera Dejana Milojevića, a sada je stigla nova tužna vijest.

Naime, u 46. godini preminuo je bivši izraelski košarkaš,kasnije i trener Lior Lubin. Lubin je vodio bitku protiv kancera i na kraju se nije uspio spasiti.

Borba je bila zaista žestoka, a doktori su mu odmah rekli da su šanse za oporavak minimalne. Tada je napustio bolnicu i jasno mu je bilo da se teško može spasiti, no nije se predavao.

Borio se, ali svjestan svega, posljednje dane odlučio je da provede uz svoje najmilije, te mu se ta želja i ispunila. Preminuo je u 46. godini, a bio je izuzetno cijenjen je u Izraelu.

Kao igrač veći dio karijere je proveo u Izraelu, da bi kasnije radio i u Bugarskoj. Kao trener bio je nešto uspješniji. Radio je u Izraelu, a uspio je doći i do reprezentacije te zemlje. Bio je asistent u reprezentaciji, što mu je kasnije donijelo angažmane u Maccabi Tel Avivu, te Panathinaikosu.

Oglasi

Posljednji angažman je imao u Hapoel Be'r Shevi, no sada je stigla izuzetno tužna vijest. U novembru 2023. godine je i zvanično morao prekinuti svoju karijeru.

Brojni klubovi, te košarkaši i treneri oprostili su se od Lubina putem društvenih mreža.

Svi su nekako u šoku zbog preranog odlaska Milojevića, pa ih je dodatno pogodila ova vijest. Milojević je tokom timske večere doživio srčani udar i prebačen je u bolnicu.

Stanje je bilo teško, a prije pet dana stigla je informacija da nije uspio da preživi. On je rođen u Beogradu, a od 2021. godine radio je u stručnom štabu Golden Statea, te čak osvojio i titulu godinu dana kasnije.

Prerani odlasci dva navedena trenera sigurno su veliki udarci za svijet košarkaške, no sudbina je bila jača od svega.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
pocivaj u miru legendo zivijo slobodni i nezavistni izrael
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi