Voda potpuno uništila dvoranu: Apsolutno ništa se nije moglo spasiti
Teška situacija za ovaj mali tim koji će morati da se snalazi u narednom periodu

Tužna slika

Voda potpuno uništila dvoranu: Apsolutno ništa se nije moglo spasiti

M. Šljivak

Veliko nevrijeme i niske temperature koje su pogodile Sjedinjene Američke Države potpuno su uništile poznatu dvoranu Jack Stephens Centar u Arkansasu, dom koledže ekipe Little Rock Trojans.

Dvorana Jack Stephens Centar, koja je dom NCAA ekipe Little Rock Trojansa, potpuno je uništena zbog poplave koja se desila u dvorani.

Niske temperature prethodnih dana su uzdrmale Sjedinjene Američke Države. Tako je bilo i u Arkansasu gdje je zbog toga parket dvorane potpuno uništen.

Cijevi su tokom hladnih dana smrzle. Ubrzo su doslovno eksplodirale i teren na kojem Trojansi igraju utakmice našao se potpuno pod vodom.

"Pukla je cijev. voda je svuda, a teren potpuno uništen", napisao je Jeff Goodman.

Očekivano, parket je potpuno uništen. Od njega nema više ništa i morao je biti uklonjen, a tim će utakmice u narednom periodu igrati u Simmons Bank Areni.

"Hvala Simmons Bank Areni što su nam pomogli u ovako kratkom vremenu, posebno zbog činjenice da je praznično vrijeme. Ova situacija je za nas veliki izazov i hvala svima koji su nam pomogli", rekao je George Lee s univerziteta Little Rock.

Ovakve scene zaista su užasne. Nije lako ni ljudima s ovog koledža jer će im postavljanje novog parketa sigurno biti ogroman trošak.

Za naredne utakmice teren imaju, a u pregovorima su s lokalnom školom da im daju teren na nešto duži period.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi