LIVE: KK Bosna - KK Zrinjski

LIVE: KK Bosna - KK Zrinjski

KRAJ
Bosna - Zrinjski 88:68

Bosna ASA BH Telecom očekivano je došla do pobjede nad Zrinjskim HTM. Gosti su pružili dobar otpor, ali bez Sesara, Brečića, Perajice i Gligore, te uz jučerašnju smjenu trenera nisu mogli više od ovoga.

Uskoro opširnije, strijelci i fotogalerija...

39. min.
Bosna - Zrinjski 88:65

U posljednjim minutama susreta stručni štab "studenta" pružio je šansu i igračima koji nemaju veliku minutažu. U listu strijelaca upisao se i Amar Suljagić.

38. min.
Bosna - Zrinjski 86:65

Pitanje pobjednika u ovom susretu je riješeno. Zrinjski nije imao snage parirati Bosni punih četrdeset minuta, iako su i pored velikih problema u ekipi većim dijelom susreta držali rezultatski priključak i prijetili iznenađenjem.

36. min.
Bosna - Zrinjski 82:61

Suđenje je na takvom nivou da smo mogli čuti trenera Bosne, Vukoičića da kaže sudiji: "Je li vama žao Zrinjskog..."

35. min.
Bosna - Zrinjski 73:57

Sa dvije trice Vučurovića Bosna odlazi na +20.

34. min.
Bosna - Zrinjski 73:57

Na samom otvaranju posljednje dionice susreta Šehović je promašio dvije trice, ali je Bosna ušla u seriju i sada ima najveću prednost od početka susreta.

KRAJ 3/4
Bosna - Zrinjski 67:55

Nešto bolja igra Bosne i posljednjih par minuta donijela je domaćim +12 pred posljednjih deset minuta susreta.

29. min.
Bosna - Zrinjski 62:53

Čini se da povreda Vučurovića ipak nije ozbiljna i on je ponovo na terenu. Najzanimljivija osoba utakmice jeste sudija Jovanić koji svojim odlukama uveseljava publiku, a Vukoičić je sve češće protestvuje i prilazi terenu.

Gosti su pogodili trojku i još uvijek drže priključak, te ne dozvoljavaju Bosni da uđe u mirnu završnicu.

27. min.
Bosna - Zrinjski 57:48

Propust u odbrani Bosne iskoristio je Oroz i pogodio trojku.

25. min.
Bosna - Zrinjski 53:43

Nikola Vučurović napustio je teren zbog povrede lijeve ruke. Umjesto njega na teren je ušao Đurasović i pogodio trojku, a u slijedećem napadu Ivanović zakucava uz faul i vraća Bosni dvocifrenu prednost.

24. min.
Bosna - Zrinjski 46:41

Dobra igra Zrinjskog za kraja prvog poluvremena nastavljena je i u drugoj dionici, pa su Mostarci preko Šarenca stigli na samo 5 poena zaostatka.
Vukoičić dosta rotira, ali nikako da prnađe pravu petorku.

22. min.
Bosna - Zrinjski 46:37

Bosna je drugo poluvrijeme otvorila snažno u odbrani, igrajući presing na cijelom terenu Međutim, bivši "student" Tomislav Tomović pogodio je tricu.
Na drugoj strani istom mjerom uzvratio je Suad Šehović.

KRAJ 1. POLUVREMENA
Bosna - Zrinjski 42:34

Zrinjski se probudio krajem druge četvrtine i uspio smanjiti razliku ispod deset poena. Za domaći tim sreća je da je zvuk sirene označio kraj poluvremena obzirom da su u zadnjih pet minuta uspjeli postići samo 4 poena, naspram 12 Zrinjskog.

18. min.
Bosna - Zrinjski 40:28

Gosti su napravili seriju od 7:0 za 38:28 koju je prekinuo Seid Hajrić.

16. min.
Bosna - Zrinjski 38:22

Povredama oslabljeni, gostujući tim pružio je slab otpor motivisanoj ekipi Bosne koja se nakon poraza u Banjaluci mora iskupiti pred svojim navijačima. U redovima Zrinjskig najefikasniji je Čular sa 8 poena, dok je za Bosnu najviše ubacio Ivanović - 12.

15. min.
Bosna - Zrinjski 31:22

Domaći tim prebacio je igru pod koševe. Na teren je ušao Emir Zimić i postigao svoje prve koševe. Nakon toga pogodio je i Hajrić.

13. min.
Bosna - Zrinjski 27:16

Teško je reći da se publika u Skenderiji dobro zabavlja uz prikazanu igru. Gosti uglavnom bezidejni u napadu u prva dva minuta druge četvrtine ostali su bez koševa. Vučurović trojkom Bosni donosi i dvocifrenu prednost.

Iako je bilo drugačije najavljeno, mostarski tim igra bez svog prvog strijelca, Josipa Sesara.

KRAJ 1/4
Bosna - Zrinjski 22:14

Ivanović pogađa sa zvukom sirene za najveću prednost Bosne, +8.

10. min.
Bosna - Zrinjski 18:12

Gosti nemaju pravog rješenja u napadu.

8. min.
Bosna - Zrinjski 16:10

Suad Šehović za sada je najbolji pojedinac susreta. Bosnin bek pogodio je trojku pod faulom i dodatno slobodno bacanje za novih +6 za domaćine.

6. min.
Bosna - Zrinjski 12:6

Bosna je uspješno odbranila dva napada i Šehović postiže koš za 10:3. Na drugoj strani gosti oped pogađaju koš uz faul, a odgovara Ovčina za 12:6.

3. min.
Bosna - Zrinjski 6:3

Za Zrinjski pogađa Vujčić uz dodatno bacanje.

2. min.
Bosna - Zrinjski 4:0


Nakon dosta promašaja na obje strane, susret poenima otvara Šehović, a nakon njega pogađa i Ivanović.

Za par minuta počeće susret 6. kola Lige 8 u kojem se na parketu dvorane "Mirza Delibašić" sastaju KK Bosna ASA BH Telecom i KK Zrinjski HT Mostar.

U prošlom kolu obje ekipe doživjele su poraze, a gubitak bodova jače je odjeknuo u Mostaru gdje je smijenjen trener Rudolf Jugo, te će umjesto njega danas sa klupe ekipu voditi pomoćnici Jozo Prskalo i Kristijan Marić.

Sarajevska Bosna nastupa bez svog kapitena, Gorana Ikonića koji će zbog povrede skočnog zgloba preskočiti ovaj, ali i slijedeći meč, dok za Zrinjski neće nastupiti Džidić, Gligora, Brečić i Perajica.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.