Lojo: Djevojke su pokazale kako se treba igrati za reprezentaciju

Bez obzira na poraz

Lojo: Djevojke su pokazale kako se treba igrati za reprezentaciju

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je upisala prvi poraz u kvalifikacijama za Eurobasket sljedeće godine. 

Ruskinje su na Ilidži pobijedile 68:72, ali bez obzira na poraz popularne Zmajice imaju odlične šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

Bez obzira na poraz selektor Goran Lojo je bio zadovoljan kako su se njegove izabranice suprostavile favorizovanim Ruskinjama.

"Pokazali smo već u prvoj utakmici da se možemo nositi s Rusijom. Večeras smo odlično odigrali prvo poluvrijeme, nesretno smo primili trojku u posljednjoj sekundi. Da smo pogodili sva bacanja i zicere koje smo promašili razlika bi bila veća od šest poena", rekao je Lojo nakon utakmice.

"Dogovor je bio da izdržimo treću četvrtinu, ali nažalost Rusija je sa širim rosterom prepoznavala i iskorištavala tu razliku u visini u trećoj četvrtini. Zadnja četvrtina mislim da je bila u egalu. Čestitao bih ovim djevojkama, pokazale su kako treba igrati u dresu sa državnim grbom. Sada nam je potrebna pobjeda protiv Švicarske u narednoj utakmici i plasirat ćemo se na EP", dodao je on.

Utakmica Švicarska - Bosna i Hercegovina bi se prema trenutnom planu trebala igrati u februaru.

Top Komentari

dinass
Lojo ti si najslabija karika u reprezentaciji, u drugom poluvremenu gubimo 4 lopte za redom i ti tek onda trazis tajmaut umjesto da odmah presjeces nakon druge pa onda ne znas da rjesis udvajanje Jones i skoro 2 cetvrtine nam ruskinje rade istu stvar u odbrani i ti to jedini ne vidis
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi