Trener ŽKK Play Off nakon finala

Lojo: Presudilo je iskustvo Čelika

D. Kurbegović

Košarkašice Play Offa večeras su u zeničkoj Areni pred oko 800 gledatelja u finalu Kup-a BiH za žene poražene rezultatom 76:61 od domaćeg Čelika.

Izabranice trenera Gorana Loje jučer su u polufinalu savladali ekipu Orlova, ali danas mlada ekipa iz Sarajeva, nije mogla ozbiljnije parirati raspoloženim Zeničankama. Na kraju utakmice svoje viđenje finala dao je i trener gošći Goran Lojo, koji se dotakao i predstojeće završnice prvenstva.

"Prije svega presudilo je iskustvo Čelika, mi smo odigrali katastrofalno u prvoj četvrtini, tu se već vidjelo neiskustvo mojih igračica, koje su već nakon prvog perioda bile u minusu od 13 poena razlike, što su domaće košarkašice sačuvale do kraja utakmice. Mi smo bili po rezultatu u egalu u drugoj, trećoj i četvrtoj četvrtini, ja čestitam svojim igračicama, ovo je bila jedna odlična utakmica kakva zaslužuje da bude u finalu ovog takmičenja. Naravno čestitam i Čeliku na osvojenom trofeju", istakao je Lojo.

Zbog izbacivanja Čelika iz završnice prvenstva, Play Off je ostao glavni kandidat za novog prvaka

"Naravno da i mi želimo do te titule, zadržali smo ekipu, dugo smo skupa, iako smo najmlađi već dvije sezone smo na okupu. Smatramo da je došlo vrijeme za taj iskorak, te da ćemo ove sezone osvojiti tu titulu", kazao je Lojo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi