"Loše smo igrali odbranu na Harveyu"

Goran Sladojević nakon utakmice protiv Igokee:

"Loše smo igrali odbranu na Harveyu"

Ako je neko pomislio da će Igokea kao izraziti favorit protiv Mladosti u okviru 3. kola Lige 6, kao izraziti favoriti i samog takmičenja na kraju krajeva, lako doći do pobjede u Mrkonjić Gradu, onda se lako prevario.

Mladost u dosadašnjem dijelu prvenstva još nije odigrala loše utakmice. Tek nesretni poraz od jednog poena razlike protiv Borca i ovaj sada, ipak realni skor protiv Igokee (80:87), uz pobjedu na vrućem gostovanju u Čapljini daju nam do znanja da sa košarkašima Gorana Sladojevića nikome neće biti lako.

O samoj utakmici u kojoj je Mladost na poluvremenu vodila protiv Igokee, da bi na kraju ipak položila oružje, trener tima iz Mrkonjić Grada, za sportsport.ba kaže.

"Pa vi sami znate da je Igokea u ovom trenutku zasigurno naš najjači tim. Ipak, moram reći da smo mi utakmicu izgubili zbog sopstvenih grešaka. Još uvijek mi nije jasno kako moji visoki igrači nakon utakmice imaju samo 7 ličnih grešaka, a za svo to vrijeme nama Harvey daje 39 koševa. Mi smo, kad je taj igrač u pitanju bili negdje između udvajanja i neudvajanja. Taj dio igre smo loše odigrali".

"Prvo poluvrijeme smo završili u našu korist, ali onda nam igrači Slobodana Klipe prave seriju od 16:0 u trećoj četvrtini, mi se vraćamo na -10 i ulazimo u jednu neizvjesnu završnicu. Rezultat na kraju utakmice znate", kaže Sladojević u kratkom brifingu nakon same utakmice, te dodaje.

"Sada idemo u Široki Brijeg nakon čega nam dolazi Bosna. Međutim, mi smo već u ova prva tri kola dokazali da se možemo sa svakom ekipom u Ligi 6 ravnopravno boriti. Naša želja je da kroz ovaj brzi ritam takmičenja ostanemo bez povreda u ekipi, vidjeli ste kako je Bosna ostala bez veoma bitnih igrača, te da odigramo što više dobrih utakmica. Još jednom bih pohvalio ovu veliku košarkašku publiku u Mrkonjić Gradu koji su i u ovoj utakmici pokazali da mogu napraviti jednu od boljih košarkaških atmosfera u BiH", kaže za kraj ovog razgovora Goran Sladojević trener Mladosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.