Lottomatica i AJ Milano odlično krenuli
Ibrahim Jabber je predvodio Lottomaticu

Lega basket: Doigravanje

Lottomatica i AJ Milano odlično krenuli

Konačno je krenuo i play-off u Italijanskoj Legi basket. Nakon što je zbog žalbe Fortitudo Bologne koja je ispala iz lige doigravanje bilo odgođeno na nekoliko dana, strasti su se smirile i doigravanje u jednoj od najjačih europskih liga je počelo.

Lottomatica je u Rimu opravdala ulogu favorita i sa 82:67 savladala momčad Bielle. Od samog početka meča bordo momčad je krenula žestoko i ni u jednom momentu nisu dozvolili gostima da se približe na neku osjetniju razliku. Kod Lottomatice kao i obično prvo ime meča bio je Ibrahim Jaaber sa 21 poenom, a u stopu ga je pratio i Andre Hutson sa 18 poena i 9 skokova. Odličnu partiju pružio je i Sani Bećirovič sa 14 poena i odličnih 7 asistencija. U redovima gostiju četiri igrača su zabilježila dvocifreni učinak. Greg Brunner je imao 14, James Grist 13, a Jonas Jerebko i Joe Smith po 11 poena. 

AJ Milano je napravio break gostujućom pobjedom kod Terrama sa 85:75. Šminkeri su odigrali ponajbolji meč u ovoj sezoni i sjajnom igrom istakli kandidaturu  za visok plasman. Čak pet igrača Milana imalo je dvocifreni učinak. David Hawkins je ostvario 16 poena, 6 skokova i 3 asistencije, a ništa slabiji nisu bili ni Mike Hall sa 15 poena i 9 skokova, Jobey Thomas 12 poena i Maurice Taylor sa 10 poena. Posebno dobru partiju pružio je veteran Denis Marconato koji je ostvario double – double učinak sa 10 poena i 10 skokova. U redovima Terrama bolji od ostalih bili su Giuseppe Poeta sa 20 poena, Jaycee Carroll sa 18 poena i 9 skokova, te Valerio Amoruso sa 14 poena i 8 skokova.

Rezultati:
 
Lottomatica – Biella 80:67
Terramo – AJ Milano 75:85

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.