Lottomatica nemoćna u Pioniru

Košarkaška Euroliga

Lottomatica nemoćna u Pioniru

Partizan nije dopustio Lottomatici ni mrvicu šanse, te je prvak Srbije zabilježio prvu pobjedu u okviru Top 16 Eurolige rezultatom 84:76.

Da je beogradski Pionir prilično neugodno gostovanje, na svojoj su koži mogli osjetiti košarkaši rimske Lottomatice. Partizan je već nakon prve četvrtine stekao prednost od 11 poena razlike (27:16), koju je do kraja četa trenera Duška Vujoševića uspjela sačuvati.

Sjajni šuter Uroš Tripković bio je u svom elementu, a to obično znači mnogo problema za protivnike. Tripković je ubacio šest trojki iz osam pokušaja, za ukupno 20 poena, dok je veliku pomoć imao u Novici Veličkoviću, koji je također bio raspoložen iza linije za tri poena (3/4 za tri, 19 poena).

Kod Lottomatice, ni 19 poena Primoža Brezeca nije bilo dovoljno da se napravi bolji rezultat.

Fenerbahce, kojeg sa klupe predvodi bh. stručnjak Bogdan Tanjević, poražen je u Sieni kod Montepaschija sa 79:87. Italijanska je ekipa u jednom trenutku imala i 24 poena prednosti, ali se Fener ipak uspio vratiti. Damir Mršić je za poražene ubacio tri poena, dok je sjajan bio Mirsad Jahović (Turkcan) sa 25 poena i sedam skokova. U redovima ekipe iz Siene, prvo ime je bio Terrel McIntrye sa 24 koša, dok je Henry Domercant ubacio samo dva poena.  

CSKA je u Moskvi „zaledio“ Cibonu na minus 26 poena razlike (61:87), predvođen Amerikancem Trajanom Langdonom (18 poena), dok su po 14 poena postigli Ramunas Šiškauskas i Nikos Zisis. Kod Cibone Alan Anderson 14 koševa.

Rezultati
CSKA - Cibona            87:61
Unicaja - Panathinaikos        69:81
Partizan - Lottomatica         84:76
Montepaschi - Fenerbahce     87:79

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.