Lova do krova: Ko su igrači koji će najviše zaraditi u NBA ligi ove sezone?
Plate NBA igrača iz godine u godinu su sve veće. Oni najbolji potpisuju zaista nevjerovatne ugovore vrijedne stotine miliona dolara, ali ko god dođe u najjaču ligu svijeta, kući se vraća punih džepova (Foto: EPA)

Lude cifre

Lova do krova: Ko su igrači koji će najviše zaraditi u NBA ligi ove sezone?

M. Šljivak

NBA igrači tokom karijere zarađuju ogroman novac od ugovora sa timovima. Iz sezone u sezonu ugovori su sve veći i veći, a ove sezone će gotovo svi zaraditi ozbiljne cifre. Ipak, ima onih koji su ispred drugih u platama i koji zarađuju mnogo više novca od ostalih.

Početne plate su također jako visoke. U narednim godinama se očekuju i značajna povećana i ugovori će sasvim sigurno još više rasti.

Ono što čekamo je dan kada će se ugovori približiti granici od pola milijarde dolara i kako je krenulo, uskoro će sigurno i doći jedan takav ugovor, barem u narednih 10-15 godina.

1/11 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi