Lowry eksplodirao: Toronto vratio prednost domaćeg terena

Toronto slavio u Miamiju

Lowry eksplodirao: Toronto vratio prednost domaćeg terena

E. Škorić

U trećoj utakmici polufinalne serije Istočne konferencij Miami je kao domaćin poražen od Toronta sa 95:91. 

Nakon 1:1 u Kanadi, serija se preselila u Miami, gdje je odigran još jedan veoma zanimljiv i neizvjestan duel dvije rekli bismo ekipe podjednakih kvaliteta.

Raptorsima je pripala prva četvrtina (23:19), a gosti iz Toronta su bili u jednom trenutku i na dvocifrenoj prednosti (49:38). Na poluvremenu je bilo 49:40 za goste.

A onda u trećoj četvrtini sjajna igra Miamija, koji je bez ijedne asistencije i ijedne blokade uspio da se vrati i da izjednači na 68:68.

Zadnja dionica donosi uzbudljiv duel. Miami na krilima Wadea pravi seriju na početku zadnje četvrtine od 6:0, pa je bilo 74:68. Probudio se Lowry na drugoj strani, koji je ubacio 90 posto svojih poena u drugom dijelu utakmice.

Minutu i 30 sekundi do kraja Toronto je vodio 87:82. Prave domaći opet manju seriju (5:0) i dolaze na minus jedan na 50 sekundi do kraja. Opet je Wade igrao ključnu ulogu. Onda Lowry, očekivano, uzima odgovornost i pogađa sa distance nimalo lak šut za plus tri Toronta.

Wade je zabio za 89:88 nakon sjajnog ulaza pod koš. Napravljen je odmah faul na DeRozanu, koji je pogodio oba slobodna bacanja za 91:88 vodstvo Heata. Joe Johnson je promašio šut za tri iz relativno otvorene pozicije i tu je bio kraj nadanju domaćina.

Wade je na kraju ubacio 38 poena uz osam skokova, dok je Lowry ubacio 33 poena i oni su bili definitivno glavni igrači na parketu. U prvoj četvrtini se kod Miamija povrijedio Hassan Whiteside, a kasnije se u redovima Toronta povrijedio Jonas Valanciunnas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi