Lucas pogodio za pobjedu Efesa i izjednačenje u seriji

Lucas pogodio za pobjedu Efesa i izjednačenje u seriji

Midhat Šljivak

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su u četvrtom susretu četvrtfinalne serije Eurolige u Istanbulu ekipu Olympiacosa rezultatom 74:73 te su izjednačili u seriji na 2:2.

Tim iz Pireja je odlično otvorio utakmicu. Kontrolisali su u potpunosti susret u prvoj četvrtini, te su ovaj dio igre riješili u svoju korist rezultatom 20:12. Efes se u drugoj četvrtini uspio vratiti u utakmici. Uspjeli su u jednom trenutku doći na samo poen zaostatka, ali je Olympiacos ipak u drugo poluvrijeme ušao sa šest poena prednosti 44:38.

Održavali su gosti minimalnu prednost tokom čitave treće četvrtine. Efes nije uspjevao okrenuti susret u svoju korist, ali su uspjeli smanjiti zaostatak na ulazu u posljednju dionicu na samo dva poena zaostatka 58:56.

Serijom 6:0 Efes je otvorio posljednji period, te su došli do prednosti od četiri razlike 62:58. Ipak, Olympiacos je potom zaigrao odlično u odbrani, te su maksimalno koristili svoje napade, te su ponovo stvorili prednost od sedam razlike. Nije se Efes predavao, pa su u samom finišu dtigli do pobjede. Jamon Lucas je nakon skoka u napadu poentirao, te je donio pobjedu Efesu u ovom susretu.

Jordan Farmar je predvodio Efes sa 15 poena u ovom susretu, dok je za goste isti broj poena ubacio Acie Law.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.