Ludnica u NBA noći

NBA liga

Ludnica u NBA noći

M. Šljivak

Samo četiri utakmice NBA lige odigrane su sinoć, a vrijedi izdvojiti dva velika derbija u kojima su San Antonio i Portland upisali pobjede nad Dallasom i LA Clippersima.

Derbi Teksasa odigrali su u American Airlines Centru domaći Dallas Mavericksi i San Antonio Spursi, a na kraju su slavili gosti 116:10. 

Spursi su odigrali još jednu jako dobru utakmicu. Imali su na poluvremenu prednost od sedam poena 58:51, a iako su konstantno tokom drugog poluvremena imali dvocifrenu prednost, u finišu su Mavsi ozbiljno zaprijetili. Ipak, trojka Dannyja Greena je prelomila meč, pa su izabranici Gregga Popovicha došli 23 pobjede u sezoni.

Tony Parker je s 23 poena vodio Spurse, Danny Green je dodao 22, a Tim Duncan je upisao double-double učinak s 21 poenom i 13 skokova. Dirk Nowitzki s 25 i Monta Ellis sa 23 poena bili su nedovoljni Mavsima.

Fantastičnu utakmicu odigrali su Portland TrailBlazersi i Los Angeles Clippersi, a u ovom susretu su nakon produžetka slavili Blazersi 116:112.

Iako su Blazersi imali prednost gotovo cijelim tijekom utakmice, na kraju se tek nakon produžetka slavili pobjedu.  Nicolas Batum je pet sekundi prije kraja trojkom donio izjednačenje 101:101, da bi u dodatnih pet minuta tim iz Oregona bio za nijansu bolji od Clippersa, te su na kraju slavili zaslužen trijumf.

Fenomenalan je za Portland ponovo bio LaMarcus Aldrige. Upisao je 32 poena i 10 skokoa, dok su Batum i Matthews dodali po 19. Nezaustavljivi su na drugoj strani bili Chris Paul s 34 poena i 16 asistencija, te Blake Griffin s 35 poena i 11 skokova.

Atlanta Hawksi su nakon dva produžetka bili bolji od Clevelanda 127:125. Jeff Teague je vodio Hawkse do pobjede s 34 poena i 14 asistencija, a pogodio je i odlučujući šut na utakmici. Kyrie Irving bio je nedovoljan za Cavse s 40 poena.

James Harden (27 poena) i Terrence Jones (20 poena) su vodili Houston do pobjede nad Memphisom 100:92.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.