Ludnica u novogodišnjoj noći: Harden i Westbrook uključili turbo

NBA liga

Ludnica u novogodišnjoj noći: Harden i Westbrook uključili turbo

Edmir Škorić

Iza nas je novogodišnja noć, a na NBA parketima mnoštvo uzbuđenja i dobrih mečeva.

Jedna od spektakularnijih utakmica ove godine odigrana je u Houstonu, a tek nakon drugog produžetka su Rocketsi slavili sa 148:142.

James Harden je ubacio 40 poena uz 11 asistencija, ali to ne bi bilo sve da se sjajni šuter nije povrijedio krajem regularnog dijela meča.

Chris Paul je u produžetku ubacio 15 poena za pobjedu Houstona. Ukupno je Paul ubacio 28 poena uz 10 asistencija, dok je Ariza imao 26 poena. Na drugoj strani Tayler Ennis je ubacio 20 poena uz 11 asistencija, dok je kod Lakersa Randle sa 29 poena i 15 skokova bio najbolji.

Prije ponoći Boston je sa 108:105 savladao Brookly Netse uz 28 poena i osam skokova, te dvije asistencije Kyriea Irvinga, dok je na drugoj strani Hollis-Jefferson ubacio 22 poena.

Dobar meč odigrali su u Washingtonu Wizardsi i Chicago Bullsi, a Bela je sa 39 poena i devet asista te devet skokova bio nerješiva enigma za goste. Wall je dodao 21 poen uz devet proigravanja, Mirotić je na drugoj strani ubacio 21 poen.

U Oklahomi neočekivano je slavio Dallas, koji je bio bolji sa 116:113. Russell Westbrook je ubacio 38 poena uz čak 11 asistencija i 15 skokova, ali to nije bilo dovoljno domaćiu, pa ni 25 poena Paula Georgea. Na drugoj strani Barnes je ubacio 24, Jr Smith 19, a Nowitzki 13 poena.

U ranim satima u ponedjeljak Philadelphia je sa 123:110 trijumfovala u Phoenixu, a goste je predvodio Dario Šarić sa 27 poena, dok je Booker ubacio 32 za domaći tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti