Luis Scola drugi najbolji strijelac na Svjetskim Prvenstvima
Neuništivi Luis Scola danas se probio na 2.mjesto strijelaca na Mundobasketima svih vremena

Pretekao Australca Gazea

Luis Scola drugi najbolji strijelac na Svjetskim Prvenstvima

Legendarni argentinski košarkaš Luis Scola u današnjem trijumfu njegove reprezentacije protiv Nigerije ubilježio je još jedan veliki individualni uspjeh.

Scola se naime na današnjoj utakmici probio na drugo mjesto vječite liste strijelaca na Mundobasketima prestigavši sjajnog australskog šutera Andrew Gazea koji je sada na trećem mjestu.

Sa ukupno 611 poena Scola sada ispred sebe ima samo legendarnog brazilskog strijelca Oscara Schmidta koji je na ovoj listi uvjerljivo prvi i nedostižan s 906 koševa. Argentinac je danas zabio 23 poena i s 39 godina pokazao da još može igrati na vrhunskoj razini.

Zanimljivo je da je na vječitoj listi strijelaca na Mundobasketima četvrti rođeni Mostarac Dražen Praja Dalipagić s 563 poena a peti je legenda portorikanske košarke Jose Piculin Ortiz sa 511. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi