Magija sjajnog Dončića: Dupli trzaj za asistenciju sezone

Fantastično je odigrao

Magija sjajnog Dončića: Dupli trzaj za asistenciju sezone

Admin Čaušević

Ako neki košarkaš svojim potezima diže publiku na noge to je definitivno Luka Dončić.

U duelu protiv Indianca Pacersa najbolji igrač Dallas Mavericksa je bio odličan, a njegov tim je na kraju pobijedio rezultatom 132:105.

Dončić je meč završio sa 30 poena i 12 asistencija od kojih jedna može ponijeti epitet za najbolji pas sezone.

Slovenac se sjurio pod koš, tom prilikom je dva puta trznuo svog rivala i na kraju odigrao povratni pas bez gledanja. Njegov saigrač je bez problema pogodio trojku.

Inače, Dončić je ove sezone na prosjeku od 25.4 poena po utakmici te 8.8 skokova i 8.8 poena te se može smatrati legitimnim kandidatom za MVP-ja regularnog dijela.

Top Komentari

Dugi
Luka u kosarci, kao i Haaland u nogometu! Izivljavaju se na jadnikovcima. Kad dodju veliki ne izlaze iz misje rupe!
2 8
Ibro
Asistencija u kosarci? Bas mi je neko remek dijelo . Doncic jeste izuzetak i medju najboljim ali brate jos hvaliti i asistencije u kosarci?!?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi