Dončić je ispisao historiju, ali glas mu je zastao na pressici zbog jednog imena

Bio je veoma emotivan

Dončić je ispisao historiju, ali glas mu je zastao na pressici zbog jednog imena

Samir Mlaćo

Nevjerovatna noć je iza sjajnog Slovenca Luke Dončića. Dončić je postigao čak 73 poena, Dallas Mavericski su savladali Atlantu 148:143.

Bilo je to Dončićeva noć, pogodio je 25 od 33 šuta iz igre, čak osam trica od 13 pokušaja, a stigao i do deset skokova.

Četvrti je to najbolji učinak u historiji NBA, a ispred Dončića su samo Wilt Chamberlain, te Kobe Bryant. Bryant je preminuo prije tačno četiri godine i slučajno ili ne, Dončić je postavio svoj rekord tačno je četvrtu godišnjicu smrti legende NBA košarke.

Bryant je preminuo u padu helikoptera, a Dončić ga je mnogo poštovao, kao i svi ljubitelji košarke.

"Svi volimo Kobea, to je bila velika tragedija, ne mogu vjerovati da su već prošle četiri godine. Posebno je to učiniti na ovaj dan. Bilo je ovo posebno", rekao je Dončić.

Ovako je to izgledalo na press konferenciji.

Oglasi

Zanimljivo da Dončić na brojnim društvenim mrežama drži sliku Bryanta, što pokazuje koliko ga cijeni i poštuje. I sam Slovenac dobio je brojne pohvale nakon partije rano jutros po našem vremenu, što je sasvim očekivano.

"Tri asistencije do triple-doublea su ono o čemu u svlačionici trenutno Dončić razmišlja", našalio se Jason Kidd o svom najboljem igraču poslije meča.

[related]https://twitter.com/luka7doncic/status/1751109504769708441[/related]

Inače, Dončić nastavlja imati sjajnu sezonu, s prosjekom od 33,6 poena, 8,5 skokova i 9,3 asistencije po utakmici. On je rangiran na 2., 21., odnosno 3. mjestu u navedenim parametrima.

Bryant krenuo sa kćerkom, a helikopter se zapalio

Kobe Bryant tada je krenuo sa svojom kćerkom na utakmicu, ali njih dvoje nikada nisu stigli na destinaciju. Nedavno su se pojavili detalji autopsije tijela Kobe Bryanta, te je poznato kakve je sve povrede legendarni košarkaš zadobio u padu helikoptera.

Bryant je doživio teške povrede grudi i glave, te sigurno ne bi mogao da se spasi i da se helikopter nije zapalio. Od siline udara neki organi završili su van utrobe i definitivno mu spasa nije bilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi