Luka Dončić nikada nije bio emotivan kao sinoć, a svijet bruji o njegovim tenisicima
Vidno umorni Luka Dončić se nakon meča protiv OKC-a pojavio na press konferenciji

Još jedna partija za pamćenje

Luka Dončić nikada nije bio emotivan kao sinoć, a svijet bruji o njegovim tenisicima

Edmir Škorić

Luka Dončić izašao je pred novinare nakon utakmice s Oklahomom u kojoj je njegov tim izgubiuo sa 126:120.

Dončić je bio maestralan pa je ubacio čak 36 poena uz 15 skokova i 18 asistencija, a na parketu je proveo 46 minuta. Ipak, unatoč njegovim nevjerovatnim brojkama, Mavericksi su doživjeli novi poraz.

Luka nije bio zadovoljan nakon meča, ali očito je umor učinio svoje. Jedna od teme press konferencije je bilo rođenje kćeri Gabriele.

Slovenski reprezentativac i njegova odabranica Anamaria pomno su skrivali trudnoću od javnosti pa je mnoge iznenadila vijest da su dobili bebu.

"Prije svega mogu reći da mi je rođenje kćeri najljepši dan u životu. Dobio sam dijete, ova utakmica je bila i pravi vrtuljak. Jako sam tužan jer nismo pobijedili, ali stvarno smo dali sve od sebe. Ekipa je bila u trećoj i četvrtoj četvrtini stvarno izuzetna. Moramo igrati češće dobit ćemo još puno utakmica," rekao je vidno umorni Dončić, koji nije puno spavao.

Oglasi

"Sinoć je bila najbolja noć u posljednja tri dana, spavao sam oko 4-5 sati. To je stvarno puno u odnosu na prethodne dvije noći. (smijeh) Ja sam u Top 2 za trenera, tri minute nakon utakmice rekao sam da sam umoran, nisam vjerovao da mogu igrati 35 minuta, ali onda sam se osjećao dobro i rekao mu da me pusti da igram".

Zbog rođenja kćeri Luka Dončić je propustio utakmicu u petak, ali se u nedjelju vratio protiv Oklahome.

I prije početka utakmice za oko su zapele Dončićeve tenisice koje je odabrao za ovu utakmicu.

Bile su nježno ružičaste boje i na njima je napisao 'Gabriela' te dodao simbol srca. Možda mu je to i dalo dodatnu energiju za 46 minuta provedenih na parketu i ostvario triple-double s 36 koševa, 15 skokova i 18 asistencija.

Slijedi nekoliko dana pauze za Luku i saigrače, a naredni meč igrat će tek 7. decembra kada će ugostiti Utajh Jazz, nakon čega slijedi gostovanje Portlandu 9. decembra, duel s Memphiosm 12. i derbi s Los Angeles Lakersima 13. decembra.

Mavsi su trenutno na omjeru od 11 pobjeda i osam poraza, s tim da su u prethodna dva meča gubili. Naravno, najviše se očekuje od Dončića, koji ima veliku želju da se dočepa NBA prstena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi