Luka Dončić kakvog ne pamtimo: Izgubio živce, pa krenuo na navijača Sunsa

Slovenac iznerviran

Luka Dončić kakvog ne pamtimo: Izgubio živce, pa krenuo na navijača Sunsa

E. Škorić

Sjajni playmaker Dallas Mavericksa Luka Dončić nije najbolje podnio poraz od Phoenix Sunsa (129:109).

Dončić je ubacio 35 poena Sunsima, ali nije uspio da spasi Maverickse drugog poraza na početku ove serije u doigravanju. Devin Booker i Chris Paul su imali sjajne partije za novi trijumf Phoenixa, a sada se serija seli u Dallas.

Na putu do svlačionice 23-godišnji Dončić je poludio nakon što je čuo nešto što mu je dobacio jedan navijač Sunsa. Slovenac se okrenuo i krenuo ka navijaču, ali obezbjeđenje je reagovalo, pa je spriječen veći incident.

Dončića takvog baš rijetko viđamo i na prste jedne ruke mogu se nabrojati eventualni incidenti izuzetno korektnog mladog košarkaša.

On je postao prvi igrač u povijesti NBA lige od 1997. godine koji je u prvom poluvremenu u dvije uzastopne play-off utakmice ubacio više od 24 poena. Prije njega uspjeli su to samo Dwight Howard i Penny Hardaway.

Treći i četvrti meč polufinala Zapadne konferencije na programu su 7. i 8. maja.

Top Komentari

Edin Merlin
Periferijsko govedo iz usrane slovenije…!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi