Luka Dončić povrijedio kamermana
Mladi Slovenac je u porazu od Philadelphije ubacio 14 poena, a umalo da se povrijedi nakon pada i sudara s kamermanom

Nije imao namjeru

Luka Dončić povrijedio kamermana

E. Škorić

Luka Dončić je sinoć odigrao prosječno, ubacivši 15 poena uz osam skokova i četiri asistencije u porazu Dallasa u Philadelphiji.

Slovenačka mlada zvijezda navikla nas je već u prvoj NBA sezoni na visoke brojke, no protiv Phile Luka nije bio posebno efikasan, barem kada su poeni u pitanju.

Nakon jednog prodora Dončić je završio na podu, a pri padu je nokautirao i kamermana, kojem su ukazivali pomoć.

Sudar Dončića i kamermana je izgledao zastrašujuće, ali srećom na kraju je sve bilo dobro i sa Slovencem i sa čovjekom s kamerom u ruci.

Rookie decembra na Zapadu

Dončić je inače u decembru izabran za rookieaja mjeseca na Zapadu. Naravno, ovo je bilo potpuno očekivano, a kako i ne bi kada vidimo da je Slovenac prosječno bilježio 21,1 poen po meču te je imao nešto više od šest skokova i asistencija. Očekuje se da bi on trebao čak biti i starter na All-Star meču.

U isto vrijeme na Istoku je za najboljeg rookieja izabran košarkaš New York Knicksa Kevin Knox.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Slovenska, a ne slovenačka. Dalje nisam čitao.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi