Luka Dončić sredio i Netse, ali je sjajni Džanan Musa ostvario rekord karijere u NBA ligi

Odlična partija bh. košarkaša

Luka Dončić sredio i Netse, ali je sjajni Džanan Musa ostvario rekord karijere u NBA ligi

E. Škorić

Mladi Slovenac odigrao je još jednu kvalitetnu partiju u NBA ligi, ali istakao se i naš Džanan Musa.

Dallas Mavericksi su sa 123:111 porazili Brooklyn Netse, a Dončić je ubacio 31 poen uz 13 skokova i sedam asistencija za 34 minute provedene na parketu. Uz njega je raspucan bio i Seth Curry sa 25 poena, dok je kod gostiju Dinwiddie ubacio 19 poena.

Bh. reprezentativac Džanan Musa je dobio 17 minuta na parketu i to je dobro iskoristio. Ubacio je 14 poena uz tri asistencije i sjajan procenat šuta iz igre jer je ubacio šest od sedam pokujšaja.

Inače, meč su bolje otvorili gosti iz Booklyna koji su imali plus 10 (15:5), ali Mavsi su do kraja prve dionice preuzeli vodstvo.

U drugoj dionici Mavsi su održavali prednost, a onda Netsi opet odlaze na plus 10, da bi na poluvremenu imali plus pet - 65:60.

Do sredine četvrte dionice su se ekipe smjenjivale u vodstvu, a onda Mavsi prave seriju i ostvaruju na kraju i uvjerljivu pobjedu i sada su na omjeru 22-12 što im donosi peto mjesto na Zapadu.

Top Komentari

PRAVIGAZIJA
To Musa, samo pametno, manje INSTAGRAMA, vise TRENINGA..
12 3
Chupy
Eto hvala Bogu.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi