Nestvarni Dončić ponovo uništio Clipperse
Foto - EPA

Mavsi na 2-0

Nestvarni Dončić ponovo uništio Clipperse

M. Šljivak

Los Angeles Clippersi izgubili su i drugi domaći meč doigravanja protiv Dallas Mavericksa.


Tim iz Texasa je u Staples Centru predvođen fenomenalnim Lukom Dončićem pobijedio 127:121 i došao je do ogromnih 2-0 u seriji.

Luka je ponovo bio nezaustavljiv za Clipperse. Pogađao je gotovo sve i na kraju je meč završio sa 39 poena, sedam skokova i sedam asistencija.

Dobru podršku Dončić je imao i od ostatka saigrača. Tim Hardaway JR ubacio je 28 poena, a Kristaps Porzingis 20.

Kod Clippersa Kawhi Leonard je ubacio 41 poena, Paul George je imao 28 poena i 12 skokova, no to nije bilo dovoljno protiv raspoloženih Mavsa.

Aktuelni prvaci LA Lakersi savladali su kao gosti Phoenix Sunse 109:102 i izjednačili su seriju na 1-1.

Oglasi

Anthony Davis je predvodio Lakerse do trijumfa sa 34 poena i 10 skokova, Dennis Schroder je dodao 24, a LeBron James 23 poena.

Kod Sunsa Devin Booker je ubacio 31 poen, a DeAndre Ayton je dodao 22.

Brooklyn Netsi lagano su i drugi put pobijedili Boston Celticse. Ovog puta je bilo 130:108 i Netsi su došli do prednosti od 2-0 u seriji.

Kevin Durant sa 26 poena predvodio je Netse, Joe Harris je dodao 25, a James Haren 20 koševa.

Kod Celticsa Marcus Smart je bio najefikasniji sa 19 koševa, dok je Kemba Walker dodao 17.

Top Komentari

dinass
Dalas je fina ekipica i ako Doncic bude manje solirao mogli bi daleko dogurati.Sinoc je u par navrata izgubio cistu loptu ali je i par puta pogodio metar iza crte.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi