Lukajić novi trener Hemofarma

Smjena na klupi momčadi iz Vršca

Lukajić novi trener Hemofarma

Protivnik našeg predstavnika HKK Širokog Eroneta u sljedećem kolu NLB lige, Hemofarm iz Vršca sporazumno je raskinuo ugovor sa trenerom Stevanom Karadžićem.

Novi trener Hemofarma je Željko Lukajić koji je već vodio ovaj klub. Naime Lukajić je i najuspiješniji trener Hemofarma. U sezoni 2001/02, doveo je Hemofarm do finala poslednjeg međunarodnog Kupa Radivoja Koraća koje su izgubili od španske Malage, koju je tada vodio Božidar Maljković. Sljedeće sezone igrali su final four FIBA Kupa, a 2004/05 polufinale ULEB-a. Također, u istoj sezoni osvojili su i NLB ligu.

Lukajić je posljednji angažman imao u Rusiji u ekipi Univerzitet Surgut, a vodio je i Igokeu iz Aleksandorovca.

Zanimljivo je da je i u Hemofarmu kao i Širokom Eronetu došlo do promjene trenera uoči međusobnog susreta koji se igra u subotu 16.01. sa početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.