Luke Walton: Imamo svijetlu budućnost i sjajnu grupu momaka

Walton oduševljen svojim igračima

Luke Walton: Imamo svijetlu budućnost i sjajnu grupu momaka

Trener Sacramento Kingsa Luke Walton govorio je za ugledni Athletic o usponu svog tima koji je prije pandemije zabilježio 13 pobjeda u zadnjih 20 utakmica u NBA sezoni. 

"Volim ovu poziciju u koju smo sada došli kao tim" - kazao je Walton i dodao:

"Mislim da je naša budućnost sjajna i da imamo sjajnu grupu momaka. Teška je stvar u današnjem modernom sportu konstantno pobjeđivati. Ali kad imaš ovakvu grupu igrača koji jako treniraju i koji vole jedni druge i koji su voljni vjerovati jedni drugima, onda se dogode i takve stvari" - kazao je trener Kingsa.

Walton je dodao i to kako je još uvijek fokusiran samo na ovu sezonu, a da o draftu i slobodnim igračima brine dvojac Vlade Divac i Peđa Stojaković. Ipak, sudbina Vlade Divca kao GM-a Kingsa je jako neizvjesna jer je propuštanje Luke Dončića na draftu proglašeno kao njegov užasan potez i kao jedan od većih gafova u povijesti drafta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi