Luol Deng u Minnesotti

Luol Deng u Minnesotti

Tridesettrogodišnji sudanski košarkaš Luol Deng nije, nakon raskida već sada čuvenog ugovora s Lakersima dugo čekao da pronađe novi klub. Minnesotta Timberwolvesi koje vodi Tom Thibodeau i koji je Denga trenirao 7 sezona u Bullsima potpisali su ovog Afrikanca na godinu dana uz plaću od 2,4 miliona dolara.

Luol Deng koji je imao ugovor po kojemu su ga Lakersi plaćali skoro 20 miliona po sezoni, dok je Luol bio van tima jer nije bio u trenerovim planovima, uspio se nagoditi s klubom iz L.A. i tako im osloboditi ogroman prostor pod salary capom. Timberwolvesi su danas objavili potpis ugovora s Dengom na jednu sezonu za 2,4 miliona dolara, a Deng dolazi u poznato okružje jer je najbolje dane u karijeri proveo upravo pod trenerskom palicom Thibodeaua u Chicago Bullsima s kojima je redovito igrao u play-offu. Iako na vanjskim pozicijama u Wolvesima vlada velika gužva, Sudanac je uvjeren kako će izboriti minutažu i pokazati da s 33 godine još uvijek nije prestar za igranje u najjačoj ligi svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi