Neviđene "provokacije": Izvođač slobodnih bacanja na Tajvanu se više preznoji nego u noćnom klubu!

Originalna taknika odvlačenja pažnje

Neviđene "provokacije": Izvođač slobodnih bacanja na Tajvanu se više preznoji nego u noćnom klubu!

A. Čaušević

Svaki ljubitelj košarke više je nego svjestan da su navijačice jedna od glavnih stvari u sportu i često se okupljaju prilikom odmora kako bi animirali publiku i motivisali svoj tim prije, tokom i poslije utakmica.

Međutim, čini se da su u Tajvanu stavi nešto drugačije. Navijačice nemaju smo ulogu da navijaju za vlastite igrače, već i da skrenu pažnju njihovim rivalima.

Super košarkaška liga je poluprofesionalno natjecanje u Tajvanu, koje se sastoji od samo četiri tima: The Taiwan Beer, Bank of Taiwan, Changhua BLL i Yulon Luxgen Dinos.

Uz timove, na svakoj utakmici na terenu se pojavljuju i navijačice. Njihovi nastupi malo su drugačiji od onoga na što su ljubitelji košarke inače navikli.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CpKOQVogitE/?hl=en[/instagram]

Taktika odvlačenja pažnje koje primjenjuju "LuxyGirls" djevojke bez dilema je njihova najvažnija rutina i donijela im je određenu popularnost.

Oglasi

Grupa navijača postala je viralna posljednjih sedmica, nakon što je jedna od njihovih "provokacija" imala više od 700.000 pregleda na Twitteru.

Ples je bio nekonvencionalan, jer su se djevojke smjestile ispod koša dok se protivniči košarkaš pripremo za izvođenje slobodnog bacanja.

Sa protivnikom koji je bio spreman za bacanje, navijačice su počele prvo da tresu pompone dok su dvije članince počela twerkati.

Plan je da privuku pažnju svog protivnika i prebace misli sa bacanja na njih. I očito je uspjelo pošto je šuter promašio svoj pokušaj sa linije za slobodna bacanja.

The Luxy Girls su se proslavile na društvenim mrežama i sada imaju gotovo 90.000 pratitelja na Instagramu i impresivnih 165.000 pretplatnika na YouTubeu.

Promo

Oglasi