Maccabi bez problema do pobjede nad Fenerom

Euroliga

Maccabi bez problema do pobjede nad Fenerom

Midhat Šljivak

Maccabi iz Tel Aviva je bez većih problema savladao u Istanbulu Fenerbahče rezultatom 94:85 u susretu 10. kola Top 16 faze Eurolige.

Samo prvih deset minuta ovog susreta Fener je bio i izgledao kao ozbiljan rival. Nakon prve četvrtine bilo je 22:22, da bi tim iz Tel Aviva u drugoj četvrtini razbio Fener 27:18, te su otišli na odmor sa devet razlike 49:40.

U nastavku susreta Maccabi je lagano održavao prednost. Nakon 30 minuta igre imali su 11 poena prednosti 71:60, da bi u završnih deset minuta mirnom igrom došli do sigurne pobjede.

Goste je do trijumfa predvodio Ricky Hickman sa 18 poena, Smith je dodao 16,a Logan 15 poena. Kod Fenera Bojan Bogdanović je ubacio 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.