Maccabi i dalje bez poraza

Zvezda ponovo izgubila

Maccabi i dalje bez poraza

Midhat Šljivak

Košarkaši izraelskog Maccabija iz Tel Aviva i dalje su jedini neporaženi tim u ABA ligi. Oni su večeras u Nokia Areni u okviru 9. kola savaladali Cedevitu rezultatom 96:89.

Prvi period je odlično odigrala Cedevita, te su dobili ovaj dio igre sa pet poena razlike 26:21, no već u drugoj četvrtini totalna dominacija Maccabija. Drugu četvrtinu Ponos Izraela dobija rezultatom 33:18, te na poluvrijeme odlazi sa deset poena razlike 54:44.

Ipak, viceprvak Hrvatske se nije predavao. Odlično odigravaju treći period i u posljednju četvrtinu ulaze sa minusom od samo dva poena 74:72. Maccabi nije pak dozvolio da Cedevita odvede utakmicu u preokret, te su mirnom igrom uspjeli da slave sa konačnih sedam poena prednosti.

Guy Pnini je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 26 poena, dok je kod Cedevite Dontaye Draper ubacio 28 poena, a imao je i šest asistencija.

Crvena Zvezda Beograd nastavila je nizati poraze u ABA ligi. Večeras su izabranici Svetislava Pešića u veoma uzbudljivoj utakmici poraženi od Krke u Novom Mestu rezultatom 75:73.

Balažić je predvodio Krku do pobjede sa 18 poena, dok je u ekipi Zvezde Petar Popović ubacio 17 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti