Maccabi i dalje perfektan

Maccabi i dalje perfektan

Midhat Šljivak

Maccabi iz Tel Aviva nastavio je dominaciju u regionalnoj ABA ligi. Večeras je izraleski prvak u Pioniru savladao Crvenu Zvezdu rezultatom 83:76.

Maccabi je vdio tokom čitavog toka takmice. Prvi deset minuta imali su osam poena prednosti 25:17, no Zvezda je do kraja poluvremena uspjela da smanji prednost, pa se na odmor otišlo sa pet poena prednosti u korist izabranika Davida Blatta, 41:36.

I u natavku sureta oba tima su imala svoje periode igre. Zvezda je u nekoliko navrata opasno prijetila Maccabiju, no veliko iskustvo izraleskog tima je i presudilo u ovom susretu koji su na kraju gostujući košarkaši priveli kraju sa sedam poena viška.

Sofoklis Scortsanitis je za pobjednički sastavu ubacio 19 poena, dok su u timu Svetislava Pešića najbolji bili Petar Popović sa 17 poena i 8 skokova, te Andrija Milutinović sa 15 poena.

Macacbi je i dalje jedini neporaženi tim ABA lige sa devet pobjeda i utakmicom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.