Maccabi i Fenerbahče sigurni

Euroliga, četvrto kolo

Maccabi i Fenerbahče sigurni

D. Vejo

Košarkaši Maccabi Tel Aviva i Fenerbahče večeras su ostvarili pobjede u okviru četvrtog kola Eurolige.

Maccabi Tel Aviv je večeras gostovao ekipi Žalgirisa te je na gostujućem parketu slavio rezultatom 74:87, a po četvrtinama je bilo 16:21, 16:22, 25:21 i 17:23. Kada je u pitanju efikasnost, kod domaćeg sastava istakao se Lekavicius s 16 postignutih poena, dok je to kod gostiju bio Goudelock s 18 datih koševa.

U drugom meču, Fenerbahče je ostvario i više nego uvjerljiv trijumf na gostovanju protiv Galatasaraya, rezultat je glasio  87:103, a po periodima je bilo 19:22, 22:26, 23:22 i 23:33. Najistaknutiji pojedinac kod Galate bio je Daye sa 16 datih koševa, dok je to kod gostiju bio Sloukas s 24 postignuta poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi