Maccabi neće igrati finale Eurolige

Maccabi neće igrati finale Eurolige

Čelnici Maccabija su najavili da neće igrati finale Eurolige 8. maja ukoliko se plasiraju u njega.

Naime, tog dana u Izraelu se slavi "Dan sjećanja na poginule borce", pa su čelnici Maccabija zatražili od vodstva Eurolige da finale pomjeri za dan ranije. Ipak, iz Eurolige su saopštili da se to neće desiti, jer je termin već zakazan i ukoliko bi ga promijenili bili bi u velikom gubitku zbog tv prava.

"Nećemo igrati i ja to ponavljam. Pokušaćemo da se dogovorimo da se ta utakmica igra ranije. Sada slavimo. Dajte nam nekoliko dana i sve će se razjasniti", rekao je predsjednik izraelskog ponosa Simon Mizrahi.

U Maccabiju kažu da ne žele ponoviti situaciju od prije 20 godina kada su igrali utakmicu na ovaj dan, pa su igrači po povratku u Izrael dočekani kao najveći izdajnici svog naroda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.