Maccabi novom pobjedom na pragu četvrtfinala

Ponos Izraela ostvario sedmu pobjedu

Maccabi novom pobjedom na pragu četvrtfinala

Košarkaši Maccabija novom pobjedom u Euroligi stigli su na korak od plasman u četvrtfinale najjačeg klupskog takmičenja u Evropi. 

Jedan od najvećih evropskih klubova večeras je u svojoj Nokia Areni upisao sedmu pobjedu u Top 16 fazi. Maccabi je bio bolji od Žalgirisa sa 77:67 i sada im je u posljednja četiri kola potrebna samo jedna pobjeda da i praktično osiguraju plasman među osam najboljih. 

Nakon odlične igre u prvih deset minuta rezultat je glasio 20:20, a Maccabi je nošen publikom u Tel Avivu do poluvremena osigurao sedam poena prednosti (40:33). Drugo poluvrijeme je bilo preslika prvog. 

Maccabi je povećao prednost na plus deset i sa tom prednošću je ušao u odlučujućih deset minuta. Zadnji period igre završen je 20:20 baš kao i prvi, što je Maccabiju bilo dovoljno da upiše sedmu pobjedu u Top 16 fazi. 

Tyrese Rice je sa 19 poena i 6 asistencija bio najbolji kod Maccabija, Ricky Hickman je dodao 14, a Guy Pnini 11 poena. Justin Dentmon je sa 14 poena ponovo bio prvo ime litvanskog kluba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.