Maccabi osramotio Bešiktaš

Minus 43 za Bešiktaš

Maccabi osramotio Bešiktaš

Midhat Šljivak

Košarkaši Maccabija iz Tel Aviva ubjedljivo su u 13. kolu Eurolige u svojoj Nokia Areni savladali Bešiktaš rezultatom 101:58.

Od samog početka susreta Maccabi je dominirao. Prvu četvrtinu su riješili u svoju korist sa 18 poena razlike 29:11, te je već tada bilo jasno da se Bešiktaš neće dobro provesti u Tel Avivu. Igra mačke i miša nastavljena je i u drugoj dionici. Maccabi je demolirao goste iz Istanbula us vim segmentima igre, a na odmor su otišli sa nevjerovatnih 34 poena prednosti 61:27.

Katastrofa gostujućeg tima nastavila se i u nastavku. Treći period je Maccabi dobio rezultatom 30:8, te se u posljednjih deset minuta igre ušlo sa 56 poena prednosti 91:35. Uspio je Bešiktaš u završnoj dionici smanjiti prednost na "samo" minus 43.

Hickman i Smith su predvodili Maccabi sa po 16 poena, dok  je kod Bešiktaša Minard ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.