Maccabi poveo u seriji protiv Panathinaikosa

Calathes promašio produžetak

Maccabi poveo u seriji protiv Panathinaikosa

M. Šljivak

Košarkaši Maccabija iz Tel Aviva savladali su večeras ekipu Panathinaikosa u svojoj Nokia Areni rezultatom 65:62, te su tako poveli u četvrtfinalnoj seriji 2:1.


Maccabi je odigrao odlično prvo poluvrijeme u kojem su konstatno imali dvocifrenu prednost, no na kraju su zamalo prokockali pobjedu. Na poluvremenu je bilo plus 13 za "ponos Izraela" 41:28, da bi u nastavku Panathinaikos zaigrao mnogo bolje.

U trećem periodu limitirali su Maccabi na samo devet poena (16:9), te su se vratili u ovaj susret, pa su u zadnji period ušli sa "samo" minus šest 50:44.

Prišao je aktuelni evropski prvak na samo peoan zaostatka u nekoliko navrata, no nedostajalo je snage za preokret. Šut za produžetak je na kraju imao Nick Calathes, no njegov pokušaj za tri poena je bio neuspješan, pa je tako Maccabi doša do druge pobjede, te ih jedna pobjde dijeli od plasmana na Final Four.

Yogev Oyahon je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 12 poena, dok je kod Panathinaikosa Mike Batiste ubacio 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.