Maccabi razbio Krku

Prvi favorit ABA lige

Maccabi razbio Krku

Midhat Šljivak

Utakmicom Krka Novo Mesto - Maccabi Tel Aviv otvorena je nova sezona u ABA ligi.

Izraelski prvak pokazao je već na startu lige da će biti glavni favorit za osvajanje titule, a košarkaši Krke večeras nisi imali nikakve šanse protiv moćnog Maccabija koji je na kraju slavio sa ubjedljivih 83:68.

Već nakon prvih deset minuta igre Maccabi je imao dvocifrenu razliku 25:13, da bi na kraju prvog poluvremena imali plus od deset poena 42:32.

Treći i četvrti period pripao je šampionu Izraela sa tri, odnosno dva poena razlike za konačnih +15, 83:68. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Sofoklis Schortsanitis sa 18 poena i 5 skokova, a Devin Smith i Jordan Farmar su ubacili po 11 koševa. Kod Krke najbolji je bio Jerome Jordan sa 15 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.